Aki tudja, ismeri...

Mondd, Te süket vagy? A pisztácia kifogyott, csokoláde nem is volt!

2012. június 6.

Egy bankett története 4.rész


A násznép lassacskán helyet foglalt. 

Ugyan az ültetőkártyák elkeveredtek, az asztaltársaságok összetétele mégis - mint a hamarosan érkező ösztöndíj - előre borítékolható volt. Civil asztal, tanár asztal, legelső asztal és a két, gyanúsan vidám hátsó asztal. ( az egyik ráadásul még esküvős is volt - a szerk. ) Állítólag közülük kaparintotta meg valaki és osztotta szét az utolsó flakon szilvát is. Aperitif a leves előtt és "hiperitif" a leves közben. A második, malac jellegű fogásról a "létrafan" Harle jutott eszembe, hiszen ő javította a  februári Mangalica Fesztivál tudósítását, aminek leadásáról tutira, a desszertről pedig kis híján lemaradtam. Nem úgy az árban benne lévő korsó sörről.

Úboy és ÚGirl
Aztán síri csönd, mert az iroda kezdett mozgolódni. A főnök felkonfja picit ismerősen hangzott. Hát persze, hisz nagyjából ugyanerről volt szó a sport- és olimpiatörténet órákon is. Méregzöld diplomákkal a kezében névsor szerint szólította ki a delikvenseket. Vidám végzőseik a szélrózsa minden irányából közeledtek a kb. tizenöt másodperces hírnév felé.  A hátsó két asztaltól érkezők - minő meglepetés - dupla ovációval tették meg a távot. Annyi gongszó nem is múlhat el nyomtalanul.
Tapsvihar kísérte szimpla kézfogás, puszival fűszerezett gratuláció és mosoly,  majd a "H"-hoz érve megérkezett a várva várt ölelés is! 
 " A boríték pedig goes to ......K.K." -  vontak párhuzamot a 84. Oscar-díj off-tube közvetítésével civiljeink. A korona méltó helyre került - a Tippmix már hónapok óta teljesen jogosan 1.01-gyes oddszal adta győzelmét -, így kezdődhetett a zenés rész.


Mivel az időközben befutott 44-es lányok kisajátították maguknak a pultot, nekünk ördögöknek maradt a parkett. Előbb-utóbb a  fülbemászó dallamok csak lecsábították a népet, akik söröskorsókkal a kézben alig tudták kikerülni a baltás mosolyú Murányit. Kezdeti diszkó, majd - pici ráhatás után - régebbi vizekre evezett a D.J.  Az Álomhajó után kiderült, hogy a korábban beígért és messiásként várt karaokétól nem fogunk berekedni, mert nem lesz. A panaszkönyvet csak a jó ütemben leadott Ohio tudta a fiókban tartani.

Voltak slágerek, amit páran hiányoltak. Én leginkább az Illést!
Szerencsére hamarosan ő is megérkezett a táncparkettre.   ...kb.22:30

Következik: Miért ne sírj érettünk, Argentína?